*

Seppo Lappalainen

Hurriganes 40 vuotta sitten

  • Roadrunner, kuvassa näkyvä usva on pakokaasua
    Roadrunner, kuvassa näkyvä usva on pakokaasua

Hurriganes Kekkoslovakian kuningas, näin Markku Veijalainen toteaa vuonna 1976 joulukuun Suosikki-lehdessä.

 

Tavastia-klubilla 40 vuotta sitten..

Hurriganesin keikkakalenterissa 1974 ilmoitetaan, esiintyminen perjantai 27.12 Tavastia, Helsinki (Iltatähden nauhoitus). Keikka myös toteutui ja nauhoitettiin 40 vuotta sitten. Silloisen 1970-luvun puolidemokraattisen Kekkoslovakian YLE kuvasi koko konsertin ja on Iltatähti musiikkiohjelman taltiointeja. Tosin vaikka koko konsertti (Rock and roll all night long / Roadrunner) kuvattiin, niin tietääkseni 5 kappaletta / 18 kappaleesta esitettiin televisiossa 23.1.1975, TV2:n Iltatähti-ohjelmassa. Nauhoituksessa yhtyeen kokoonpano oli rumpali ja laulaja Remu Aaltonen, basisti Cisse Häkkinen ja kitaristi Albert Järvinen.


Hurriganes: Get On, 40 vuotta sitten..

Hurriganes voitti 20.12.1974 yleisradioyhtiöiden järjestämän European Pop Jury -äänestyksen ensimmäisenä suomalaisena bändinä. Kilpailukappaleena oli Get On. Voiton myötä Hurriganes synnytti suosiota ja kiinnostusta ulkomailla, etenkin Ruotsissa, jossa se mahtavalla menestyksellä räjäytti Tukholman. European Pop Juryn formaatti oli alunperin lähtöisin Ruotsin radion tuottamasta ohjelmasta.


Hurriganes-yhtyeen loppuvuodesta 1974 julkaistun Roadrunner-levyn kansi valittiin Suomen kaikkien aikojen parhaaksi levyn kanneksi nykytaiteenmuseo Kiasman ja Soundi-lehden äänestyksessä keväällä 2012. Kannen kuvassa olevan Cadillac Series 62 Sedanin vm. 1954 takapenkillä istuvat Cisse Häkkinen, Remu Aaltonen ja Albert Järvinen. Kannen suunnitteli Risto Vuorimies ja on kuvattu lokakuussa –74 Ratsastiellä Helsingin Ruskeasuolla.

 

Tietolähteitä: espe64 - Hurriganes keräilysivut, Petri Laukka - Akateeminen väitöskirja, Yle - Elävä Arkisto

 

 

”Anna musiikin tehdä taikoi, missä ikinä se vaan soi. Tuo mieleen vanhoja aikoi, joten kädet yhteen ohoi”.  Aurora – Se soi

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset